Зварити буряк всього за 9 хвилин? Легко!

Коли ми беремося за приготування різних страв, частенько стикаємося з деякими складнощами. Це абсолютно не дивно, адже кулінарія – це ціла наука і на те, щоб її освоїти, йде купа часу і нервів. Саме тому ми підготували для вас кілька корисних Лайфхаків, які стануть в нагоді і новачкам, і тим, хто вже давно в кулінарній справі.

Кухонні Лайфхаки
1. Що робити, щоб не плакати від цибулі?
Експерти радять помістити цибулю в холодильник перед нарізкою. Вони аргументують це тим, що при контакті з повітрям з цибулі вивільняється пропантінол S-оксид, який і змушує нас плакати. Якщо овоч попередньо охолодити, ця речовина буде виділятися повільніше.

Не кладіть цибулю в морозилку, адже тоді вона може стати надто м’якою.

2. Що зробити, щоб тісто не було занадто розсипчастим?

Додайте в нього розтоплене масло.

3. Що зробити, щоб томатний соус не був кислим?

Якщо ви відчуваєте, що томатний соус виходить занадто кислим, додайте в нього трохи соди. Іноді господині додають в соус цукор, але він не здатний повністю прибрати кислоту, він її тільки замаскує.

4. Що робити, щоб спеції стали більш ароматними?

Обсмажте їх в олії на сковороді. Робити це слід протягом 1-2 хвилин на високому вогні. Можете також помістити їх на 30 секунд в мікрохвильовку.

5. Як спекти хліб з хрусткою скоринкою?

Під час приготування хліба потрібно поставити ємність з водою на дно духовки. Коли вода почне випаровуватися, пар вступить в реакцію з крохмалем на поверхні буханця, завдяки цьому скоринка затвердіє і стане хрусткою.

6. Що зробити, щоб омлет не був вологим?

Замість молока потріть в нього трохи замороженого масла.

7. Як правильно зберігати яблука та авокадо?

Якщо ви розрізали яблуко або авокадо, але у вас залишилися невикористані шматочки, побризкайте їх лимонним соком і помістіть в герметичний контейнер. Так вони ще довгий час будуть свіжими і не потемніють.

8. Як правильно зберігати торти?

Професійні кондитери радять заморожувати торти після приготування. Але перед тим, як це зробити, кондитерський виріб потрібно туго обгорнути в пластик. Експерти вважають, що завдяки такій процедурі торт стане смачнішим і його буде набагато легше прикрасити.

9. Як швидко відварити буряк?

Зазвичай буряк вариться цілу годину, а то й більше. Але є одна хитрість, здатна позбавити господинь від стомлюючого очікування. Вимийте буряк і помістіть його в термостійкий пакет (можна рукав для запікання), зробіть в ньому кілька дірочок виделкою або ножем. Пакет покладіть в керамічну або скляну миску з товстими стінками і відправте в мікрохвильовку на 9 хвилин, встановивши максимальну потужність. Потім залиште буряк ще на 10 хвилин в закритій мікрохвильовці – готово! Тепер можна приготувати улюблений вінегрет або вишуканий салат «Графський».

Сподіваємося, що ці поради будуть для вас корисними, поділіться ними зі своїми друзями, щоб вони теж знали, як можна вийти з важкої ситуації на кухні!