Постійно готую “роздуту” картоплю. Змітається зі столу першою

Ця хрустка картопля – гідна заміна усіма відомій картоплі фрі. Діти просто обожнюють, коли хрустка шкірка продукту лопається з хрускотом. При цьому приготування страви не займає багато часу.

Складові:

  • десять невеликих шматочків картоплі;
  • трохи солі;
  • вершкове масло.

Технологія приготування страви
Картоплю для готування не чистять. Овоч просто миють і розрізають на половинки. Кожну частину коренеплоду присипають трохи сіллю. Далі розтирають картоплю плоскими сторонами один об одного до утворення соку. На лист для запікання, покритий пергаментним папером, викладаємо шматочки картоплі обрізаної стороною вгору. Через сіль картопля надувається при випіканні.

Випікають блюдо при температурному режимі 180 градусів близько 50 хвилин. Після чого духову шафу відключають, а коренеплід залишають доходити в гарячому стані ще на 20 хвилин. Перед подачею на стіл картопля промащують розтопленим вершковим маслом.

Швидко і смачно
Приготувати смачну картоплю в духовці легко можна і без натирання продукту. Для цього помиту картоплю розрізають на частини і укладають на деко. Потім шматочки щедро присипають сіллю. Страву відправляють в духовку на 35 хвилин (200 градусів). Після придбання картоплею золотистого кольору, духовку відключають. Далі її витримують в теплі ще 5 хвилин і обід можна подавати до столу.