Ніжна запіканка з яблук: дуже смачна і ароматна

Багато хто вважає, що з манки можна готувати тільки кашу. Але це не так. З цієї крупи роблять різні страви. Я люблю готувати ніжний манник з яблуками і родзинками, від якого всі в захваті.

Готується десерт дуже просто. Якщо хочеться спробувати з манки щось особливе, то представлений рецепт якраз підійде. Далі я докладно розповім, як зробити ніжний манник з простих продуктів.

Що необхідно?

Для начинки готують:

  • яблука – 1 кг;
  • біле вино – 1 ст. л .;
  • лимонний сік від половинки фрукта;
  • цукор – 4 ст. л .;
  • родзинки – 50 г.

Основа манника готується з:

  • молока – 1 л;
  • солі – 1 ст. л .;
  • вершкового масла – 50 г;
  • цукру – 4 ст. л .;
  • ваніліну – 1 ст. л .;
  • манної крупи – 160 г;
  • яєчних жовтків – 4 шт .;
  • яєчних білків – 4 шт .;
  • рідкого крему – 4 ст. л.

Для посипання потрібно цукор і кориця.

Наявність таких різноманітних компонентів робить десерт смачним і ароматним. Ніхто не зможе відмовитися від нього.

Приготування

Яблука необхідно помити, а потім витягти з них насіння. Потім фрукти нарізаються тоненькими скибочками. Потім в яблука додається біле вино, цукор, родзинки і лимонний сік. Все це перемішують. Необхідно зварити молоко, додавши в нього сіль, масло, цукор, ваніль, манку. Слід постійно помішувати. Манка повинна прокипіти 5 хвилин. Важливо контролювати, щоб вона не підгоріла. Потім страва повинна охолонути.

Яєчні білки збиваються міксером. А жовтки змішуються з вершками за допомогою вилочки. У манну кашу спочатку додається суміш з жовтками. Масу потрібно зробити однорідною. Потім додається суміш з білками. Після цього манну кашу додають в чашку з яблуками. І все ретельно перемішується.

Деко для запікання змащується вершковим маслом. У нього можна викладати отриману масу, рівномірно розподіляючи по ємності. Скибочки яблук слід розкласти по всьому блюду. Пекти слід при 170 градусах 40 хвилин. Нагрівання має бути конвекційним. За цей час десерт стає рум’яним. Він смачний як в теплому вигляді, так і в повністю охолодженому.

Потім десерт посипають цукром і корицею. І можна подавати на стіл. Залишається тільки порізати його на порції і розкласти по тарілочках. Смачного!