Всі готують деруни з картоплі, а я – з капусти: просто, але дуже смачно!

Примітно, що основним інгредієнтом цієї смакоти є картопля. Однак мені найбільше подобаються деруни з капустою. Їх я часто я готую як для повсякденного, так і святкового застілля.

Про те, з чого і як зробити капустяні деруни, ви дізнаєтеся з цієї статті.

Які інгредієнти я використовую?

Щоб приготувати три порції, вам потрібно буде обзавестися наступними продуктами:

  • Свіжою білокачанною капустою. На три порції цього овоча вам знадобиться 500 гр
  • Борошном (двома столовими ложками).
  • Часником. Мені вистачає трьох зубчиків.
  • Перцем.
  • Двома курячими яйцями.
  • Пучком свіжої зелені.
  • Сіллю і чорним перцем. Ці інгредієнти ви можете додавати на свій розсуд.
  • Крім того, вам не обійтися без олії. Цей продукт необхідний для смаження.

З чого почати приготування?

Підготовчий етап

Цю страву я роблю так. В першу чергу займаюся білокачанною капустою. Її я кладу на обробну дошку і шаткую таким чином, щоб у мене вийшла тоненька соломка. Точно так же мені потрібно буде нарізати і перець. Нашатковану соломкою капусту я потім перекладаю в окрему ємність, солю і гарненько розтираю. Це потрібно для того, щоб капуста пустила сік. Тепер ємність з цим продуктом я відкладаю в сторону на десять хвилин. В цей час я займаюся підготовкою ріпчастої цибулі. Цей овоч мені потрібно буде почистити і нашаткувати. Зубчики часнику я подрібнюю, використовуючи спеціальний прес. Зелень промиваю під проточною водою, просушую, а потім дрібно нарізаю.

Все змішую в одній великій посудині, додаю до смаку сіль і перець. Тепер мені залишається вбити туди два яйця, додати борошно і гарненько все перемішати. В результаті у мене має вийти тісто однорідної консистенції. З нього я потім буду формувати мої капустяні деруни.

Що робити далі?

На даному етапі я виготовляю деруни і смажу їх у звичайній сковорідці на олії. Свій кулінарний виріб я смажу протягом п’яти хвилин. Витягувати деруни зі сковороди можна буде після того, як вони з обох сторін покриються рум’яною скоринкою.

На закінчення

Деруни з капусти стануть чудовою альтернативою кулінарних виробів з картоплі. Крім того, капустяні, як мені здається, набагато ніжніші і смачніші. Їх я зазвичай подаю в гарячому вигляді зі сметаною. Деруни однаково хороші як окрема страва, так і як гарнір до м’ясних страв.

Є і ще величезний плюс: деруни з капусти менш калорійні, а тому їх можна порекомендувати тим, хто стежить за своєю вагою.