Спробувавши такі спагетті Ви ніколи не повернетеся до старого способу приготування!

Запечені Спагеті зі вершковим сиром

Інгредієнти

  • 0,5 кг спагетті
  • 0,5 кг яловичого фаршу
  • 800 г подрібнених помідор
  • 250 г вершкового сиру
  • 1 чашка сиру чеддер, тертого
  • 1/2 чашки сиру пармезан, тертого
  • 1/2 склянки сметани
  • 1 маленька біла цибуля нарізана
  • 2 зубчики часнику, подрібнити
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 столова ложка томатної пасти
  • 1/2 чайної ложки сушеного базиліка
  • 1/2 чайної ложки сушеного орегано
  • 1/8 чайної ложки червоного перцю
  • сіль і мелений перець за смаком

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 220º C. Велику каструлю з підсоленою водою довести до кипіння.
  2. Варити макарони відповідно до рецепту на упаковці або аль денте, потім процідити і відкласти в сторону.
  3. Нагрійте оливкову олію у великій сковороді або жаровні, пасеруйте цибулю, поки вона не стане м’якою і прозорою, 6-8 хвилин.
  4. Приправити сіллю і перцем, потім додати подрібнений часник і варити ще протягом 1-2 хвилин, або до появи аромату.
  5. Додати фарш і готувати, розбиваючи на дрібні шматочки, поки не підрум’яниться з усіх боків.
  6. Додайте нарізані помідори і томатну пасту, а потім додайте базилік, орегано і червоний перець.
  7. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть протягом 10 хвилин, або поки трохи не загусне.
  8. Підкоригувати смак приправами, якщо це необхідно.
  9. У великій мисці змішати вершковий сир і сметану.
  10. Помістіть готові макарони в форму для випічки і розподіліть вершковий сир по всій пасті.
  11. Зверху викладіть яловичину з томатним соусом, потім посипте сиром.
  12. Випікайте в духовці протягом 15-20 хвилин, або поки сир не розплавиться.
  13. Вийміть з духовки і подавайте гарячим.