Готую запечену часникову картоплю в рукаві: ситно і дуже смачно

Я дуже люблю готувати, але, на жаль, у мене не завжди буває багато вільного часу, щоб створити що-небудь дуже вишукане і складне. Тому мені на виручку часто приходить рецепт, яким зі мною поділилася ще моя бабуся.

Я готую часникову картоплю, адже це найкращий гарнір до м’ясної страви. Та й моя родина такий гарнір просто обожнює, а найголовніше для мене, що я не проведу на кухні півдня. Також це блюдо я готую не тільки повсякденно, а й на свята. Гостям дуже подобається, і у мене часто запитують рецепт приготування, тому я вирішила поділитися ним з вами.

Інгредієнти, які я використовую для приготування часникового картоплі

Я беру такі продукти:

  • Картопля – 1 кілограм (з розрахунком на те, що бульби середнього розміру).
  • Часник – 3 штучки.
  • Масло – 3 столові ложки.
  • Так само побажанню можна додати зелену петрушку або кріп, сіль і перець.

Приступаю до приготування улюбленого всієї моєю родиною гарніру Крок 1. Беру картоплю і очищаю її. Після цього беру велику миску і розміщую туди очищений картопля.

Порада: Якщо картопля з очками, то я забираю кожне з них, використовуючи зубочистку.

Крок 2. Після цього я беру часник очищаю і розчавлюю його.

Крок 3. Так як моя сім’я любить петрушку, то я додаю її в картоплю. З початку я мию листя петрушки і ріжу їх на невеликі шматочки.

Крок 4. Тепер я до картоплі додаю масло, часник, петрушку і спеції і перемішую все це. Зазвичай я використовую спеції чилі або розмарин, але можна і будь-які інші.

Крок 5. Мені залишилося покласти картоплю в пакет для випічки і зав’язати його.

Крок 6. Забираю пакет з картоплею в піч для подальшого запікання на одну годину при температурі близько 200 градусів. Я завжди розігріваю духову піч заздалегідь.

Крок 7. Дістаю після цього картоплю з духовки, виймаю її з пакета і подаю разом з м’ясом або курочкою до столу. Я завжди готую побільше, тому що від добавки в моїй родині ще жодного разу ніхто не відмовився.